danspublieksprijs

Danspubliek.nl

cultuurpers

nbdk

de baak

home

spelregels

info

2011

Winnaars Dans Publieksprijs 2012:
Et Après en Nina Plantefève-Castryck!

winnaars

(foto: Luca di Tommaso)

'Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 gaat naar Belgische dans'
De Dans Publieksprijzen 2012 zijn zaterdag 9 februari 2013 uitgereikt aan choreografe Isabelle Beernaert voor de voorstelling Et Après en aan de Belgische danseres Nina Plantefève-Castryck. Een Eervolle Vermelding ging naar De Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division uit Den Haag.

Feestelijke avond

Na de voorstelling Hide and Seek van Iván Pérez ontving Bernadette Stokvis eerst van Marjolein de Jong, wethouder Cultuur van Den Haag, een stadspenning voor haar inzet als zakelijk directeur van Korzo. Daarna volgde een solo uit Duo Fragile van (genomineerde) danser Djurre Brouwer, begeleid door gitarist Matthias Kadar. MTV-presentatrice Anna-Alicia Sklias nam de avond over om de winnaars bekend te maken.

Film

Een van de hoogtepunten van de uitreiking was een compilatiefilm van dans van genomineerden door Josanne Buiting. Een pulserende barometer en statement van dans.

Prijs

De prijs voor de Favoriete Dansvoorstelling 2012 bestaat uit een inspirerende businesscoaching bij opleidingsinstituut de Baak ter waarde van € 1.500. De prijs voor de Favoriete Danser 2012 is een prachtige penseeltekening (over dans bij de Parijse Opera) van choreograaf/ontwerper Toer van Schayk. Ook staat van de Baak een uitnodiging open aan genomineerden (zie onder).

Kiezen van de winnaars

De winnaars zijn gekozen op basis van massale stemmen en talloze ingestuurde teksten (ook om een giveaway te winnen). Hieruit bleek dat Et Après en Nina Plantefève-Castryck op de meeste mensen de meeste indruk hebben gemaakt. De Eervolle Vermelding is door de organisatie en partners Dans Publieksprijs gekozen op basis van aantal stemmen en bijzonder karakter van de productie.

Eervolle Vermelding

(foto: Luca di Tommaso)

Top 3 Favoriete Dansvoorstelling

1) Et Après - Isabelle Beernaert
2) De Notenkraker - De Dutch Don't Dance Division
3) Hartslag - Introdans

Top 3 Favoriete Danser

1) Nina Plantefève-Castryck - Isabelle Beernaert
2) Karin Lambrechtse - Introdans
3) Stein Fluijt - Conny Janssen Danst

Top 3 Eervolle Vermelding

- De Notenkraker (De Dutch Don't Dance Division)
- Karin Lambrechtse (Introdans)
- Het Nationale Canta Ballet (Viewpoint Productions en Het Nationale Ballet)
anna-alicia

Anna-Alicia Sklias

Na lessen bij haar 'dansmoeder' Pola Lichtendahl en de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium danst Anna-Alicia 6 jaar bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Bij het grote publiek valt Anna-Alicia op met haar deelname aan The Ultimate Dance Battle. Zij wint met Team Isabelle de finale in 2011. Anna maakt hierna een moedige keuze. Zij ziet af van een contract bij een topdansgezelschap: de dynamiek van contact met het grote publiek wil ze niet missen.

In 2012 doet Anna-Alicia mee aan So You Think You Can Dance waar ze de finale haalt en als tweede eindigt. Ze heeft haar naam gemaakt. Inmiddels heeft Anna de uitdaging aangenomen als presentatrice en VJ bij MTV. Ze belandt van de serieuze danswereld in de dynamische muziekwereld waar ze o.a. met Plan Nederland een reportage maakt over meisjes die op zeer jonge leeftijd zwanger raken. In 2013 is Anna te zien als coach bij Junior Dance, het AVRO-dansprogramma voor jeugd.

toer van schayk

Toer van Schayk

'Toer van Schayk is een Nederlands choreograaf, balletdanser, beeldend kunstenaar en decorontwerper. In 1979 werd Toer van Schayk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1987 ontving hij namens de Vereniging van Schouwburgdirecteuren de Choreografieprijs voor zijn ballet 7e Symfonie. In 2011 werd hij onderscheiden met de Life Time Achievement Award van de Benois de la Danse 2011, de Oscar van de dans. Van Schayk kreeg de onderscheiding voor zijn gehele oeuvre: als danser, choreograaf en ontwerper.'

Lees meer op www.eenlevenlangtheater.nl

Bekijk een documentaire

de baak

De Baak

De Baak is een innovatief, flexibel en creatief instituut en is de plek voor leiders, ondernemers, professionals en jonge talenten die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en inzicht. De Baak leert je te leren. De insteek is altijd verrassend, soms confronterend en vaak met humor. Dit kan omdat er een solide basis voor de programma's is. Dit jaar wil de Baak aankomende top danstalenten de gelegenheid geven om zich te presenteren in de cultuurmaatschappelijke omgeving van locaties van de Baak (Noordwijk, Driebergen, Antwerpen) en ook in het eigen theater van de Baak in Driebergen. Daarom zal de verbinding van de Baak met deze avond dan ook doorgaan wellicht met de prijswinnaar of een van de genomineerden.

Lees meer op www.debaak.nl

toer van schayk

Flexicon

Flexicon produceert displays, trofeeën, awards, tombstones en relatiegeschenken voor diverse financiële instellingen, winkelketens, bouwmaatschappijen, kunstenaars en particulieren. In deze toepassingen met acrylaat is Flexicon uniek in Nederland.

Lees meer op www.flexicon.nl

Dank

De organisatie Dans Publieksprijs 2012 spreekt haar dank uit aan:

- Korzo theater en organisatie CaDance voor hosten uitreiking
- opleidingsinstituut De Baak
- choreograaf/ontwerper Toer van Schayk
- de NBDK
- Flexicon.nl
- al het danspubliek dat genomineerd en gestemd heeft.(advertentie)


shen yun paraddy


© Dance Proz Media 2013 - gebruiksvoorwaarden - adverteren